Norske lapper (amerikanske pandekager) på bål

Mere tid ude - bålpander, udepejse og kogegrej – espegard

Pandekager fås ikke bedre, end når de er bagt hen over et bål. Med vores alsidige stegepande i rustfrit stål fremtryller du lækre pandekager på kort tid. Brug godt med smør eller olie, når du steger. Og resultatet? Haps og mums. Runde, luftige og lækre pandekager. Hentet fra «Fridas Bålmat»

Norske lapper (Amerikanske pandekager) på bål

Portioner

4

portioner
Arbejdstid

10

min.
Hviletid

15

min.

Ingredienser

  • 4 æg

  • 2 dl sukker

  • 1 l kærnemelk

  • 1 l hvedemel

  • 2 tsk. natron

  • 1 knivspids salt

  • 1 dl koldt vand

  • 4 spsk smør

Fremgangsmåde

  • Pisk æg og sukker let sammen.
  • ør skiftevis kærnemælk og hvedemel i.
  • Tilsæt herefter natron, salt og vand.
  • Smelt smør, afkøl lidt, og rør rundt.
  • Lad blandingen hvile i mindst 15 minutter.

Tips!

  • Kom lidt smør på stegepanden, og sørg for jævn varme under bagningen. Nyd dem med marmelade eller en god ost – fx en myseost – og en kop bålkaffe.

Har du laget denne oppskriften?

Tag @espegard på Instagram og merk den med hashtagen #mertidute

Liker du denne oppskriften?

Følg oss @https://no.pinterest.com/espegard_norway/ på Pinterest

Skriv et svar