Bålpande – brug og vedligeholdelse

Mere tid ude - bålpander, udepejse og kogegrej – espegard

Tips til brug:

Hvilken træsort er bedst til bålpanden?
Du kan fyre med alt slags træ i bålpanden. Vi anbefaler dog at undgå træ, der laver mange gnister som fx gran og asp. Træet skal være rigtig tørt. Samtidig er det en god idé at fyre med fintkløvet brænde. Så får du gode flammer med kun lidt røg. Tykkere træstykker har tendens til at ulme. Skal du lave mad, kan du også bruge grillkul/-briketter.

  • Fyr rigtigt! Brug tørt fintkløvet træ. Så får du en god varme og mindre røg.
  • Birketræ brænder roligt og er perfekt til bål. Gran og asp bør du undgå.
  • Et par optændingsblokke gør det nemt at tænde op.
  • Byg ikke bålet for højt. Ingen ønsker at brænde sig på benene, heller ikke en bålpande.


Vedligeholdelse

Bålpanden kan bruges året rundt og kræver ikke meget pleje. Gryden er i princippet vedligeholdelsesfri, så længe du ikke beskadiger emaljen, der kan tage skade af hårde slag og skarpe genstande. Opdager du rustpletter på stativet eller andre dele, kan du påføre et tyndt lag Bålpandeolie[el1] . Når bålpanden ikke er i brug et stykke tid, kan du få et bålpandelåg og et slidstærkt bålpandeovertræk (tilbehør), der beskytter mod vind og vejr. Ønsker du at opbevare bålpanden indendørs, hægtes gryden af. Stativet kan nemt foldes sammen.

  • Husk at tømme glødeopsamleren fra tid til anden, så den ikke overfyldes.
  • Et bålpandelåg og -overtræk er godt at have, når bålpanden ikke er i brug.
  • Smør eventuelle rustpletter på stativ, kæde og beslag med Espegard Bålpandeolie.
  • Grillristen kan skrabes med en grillskraber og vaskes med vand og sæbe.

Efter brug

Det er vigtigt, at du sørger for, at ilden er helt slukket og sikker, inden du forlader bålet. Lad bålet brænde ud og blive afkølet. Eventuel resterende aske overføres til en askespand. Bagefter kan du lægge et bålpandelåg på, der beskytter panden godt. Du kan rengøre grillristen med vand og sæbe.

Er mere sikkert bål – tænk på sikkerheden

Vi er først og fremmest optaget af sikkerheden. Vi anbefaler derfor altid at bruge en af ​​vores gnistfangerløsninger for at forhindre springende gløder. Står bålpanden over en brændbar overflade, bør du altid bruge en underlagsplade, som beskytter mod strålevarme. Alternativt findes vores fleksible understelløsning, der er perfekt til terrassen og andre flade underlag.

Tjek vejr- og vindforhold, før du tænder op i bålpanden. Vi har også flere produkter, der skærmer mod vinden. Du kan også bruge et par grillhandsker for at beskytte hænderne. I øvrigt er opsyn med bålet altid godt. Pas på børn, der leger omkring en varm bålpande.

Mad på bålet

Her har vi et stort udvalg, der gør, at du kan lave næsten alle former for madlavning. Du kan læse gode tips til bålopskrifter her.

Hos Espegard finder du også et stort udvalg af udstyr til madlavning: Diverse pander, jern og plader i støbejern, der tåler høj varme. Vi har popcornsgryder, kaffekedel, suppegryde og en smart stegeplade. Et par sideborde er også altid praktiske, når du laver mad.

Se alle vore bålmads-produkter her.

Tips til udstyr, der gør bålpanden endnu bedre:

En tanke om “Bålpande – brug og vedligeholdelse

Skriv et svar