Ørred med karamelliseret tilbehør

Mere tid ude - bålpander, udepejse og kogegrej – espegard

Et godt måltid bliver endnu bedre under åben himmel med frisk luft, varmende flammer og en fantastisk smag. Helgrillet ørred med karamelliserede gulerødder, pastinak og hjertesalat giver dine smagsløg en oplevelse, som de aldrig helt kommer sig over. Det er en smuk kombination af sødt, surt, salt og frisk.

Ørred med karamelliseret tilbehør

Portioner

2

portioner
Arbejdstid

30

min.
Tilbredning

40

min.
Tid i alt

1

10

min.

Ingredienser

  • Helgrillet ørred
  • 1 ørred

  • 3 citroner

  • Dild

  • Salt

  • Peber

  • smør/kryddersmør

  • Grillet hjertesalat
  • 1 hjertesalat

  • Salt

  • Peber

  • Smør / kryddersmør / olie

  • Karamelliserede gulerødder og pastinak
  • 200 g gulerødder

  • 200 g pastinakker

  • Vand (nok til at dække gulerødder og pastinak)

  • En lille håndfuld tranebær og pekannødder

  • 50 g smør

  • 3 spsk. brun farin

  • 0,5 tsk salt

  • 2 timianstilke

Fremgangsmåde

  • Helgrillet ørred
  • Skær nogle skrå snit i fiskens skind
  • Smør fisken med smør/kryddersmør, udvendigt og indvendigt.
  • Kom rigeligt med salt og peber i bugen og på ydersiden af fisken.
  • æg et godt bundt dild ind i bugen
  • Pres saften af en halv citron hen over dilden
  • Skær nogle citronskiver, og læg dem i bugen
  • Grillet hjertesalat
  • Del hjertesalaten på langs i to
  • Pensl salaten med smør eller olie
  • Smag til med salt og peber
  • Hjertesalaten grilles ved høj varme i ca. 2-3 minutter
  • Karamelliserede gulerødder og pastinak
  • Skær gulerødder og pastinak i 4 stykker på langs. Kog dem derefter i vand i ca. 12 minutter (hæld det resterende vand fra, når de er kogt).
  • Kom smør, sukker, salt, tranebær, pekannødder og timian på panden. Bland gulerødder og pastinak i, til det hele er dækket.
  • Steg videre i cirka 7-10 minutter, og rør godt undervejs.

Tips!

  • Til grillningen kan du enten bruge en stegepande, en grillrist, en grillplade eller stegeplade. Tænd bålet i god tid inden du griller, så du undgår direkte flammer på fisken, eller det, som fisken steges på – det optimale er at stege den over gløder.
  • Tilberedningstiden afhænger af fiskens størrelse og varmen fra bålet. Vend ikke fisken for tidligt, så ødelægger du stegeskorpen. Tjek indersiden af bugen, inden du vender fisken – hvis kødet er næsten gennemstegt, er fisken klar til at blive vendt.

Har du laget denne oppskriften?

Tag @espegard på Instagram og merk den med hashtagen #mertidute

Liker du denne oppskriften?

Følg oss @https://no.pinterest.com/espegard_norway/ på Pinterest

Skriv et svar