Gode vafler på bål

Mere tid ude - bålpander, udepejse og kogegrej – espegard

Bålvafler med nyrørt syltetøj, en kop kaffe, frisk luft og lune flammer – det er alt, du har brug for, for at hygge lidt ekstra. Rundt om et blussende bål er der plads til gode samtaler og hyggelige stunder, vi husker ekstra længe. Her får du en nem opskrift, på vafler og gode tips til en vellykket vaffelbagning omkring bålet.

Gode vafler på bål

Course: Inspiration
Portioner

4

portioner
Arbejdstid

30

min.
Kogetid

40

min.
Tid i alt

1

10

min.

Ingredienser

  • 4 æg

  • 2 dl sukker

  • 7 dl kefir

  • ½ dl vand

  • 6 dl hvedemel

  • 1 tsk kardemomme

  • 150 gram smør

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker let sammen.
  • ør skiftevis kefir og mel i.
  • Bland kardemomme og vand i.
  • Tilsæt til sidst smeltet smør.

Tips!

  • Sørg for, at varmen er god, men ikke for kraftig: Du skal ikke have vaffeljernet direkte i flammerne, men derimod over gløderne. Varm begge sider af vaffeljernet op og kom lidt ekstra smør på jernet, inden du begynder at bage.
  • For at få perfekte bålvafler gang på gang er der tre ting, du skal huske på: Og det er varme, fedt og en god opskrift. Støbejernet skal være mættet med fedt, så sørg for at have smurt godt og grundigt, inden du starter. Det er også godt at give støbejernet en god gang olie eller fedt efter brugen. På den måde bliver støbejernet bare bedre og bedre. Begynd at stege, når smørret er brunet uden at være brændt. Temperaturen skal være jævn og kan reguleres ved at flytte vaffeljernet. Prøv dig frem.
  • Hvad angår opskriften, er det vigtigt at bruge nok smør og holde øje med mængden af sukker. Opskriften fungerer rigtig godt og giver perfekte, populære bålvafler, som kan nydes rundt om bålet, igen og igen og igen…

Har du laget denne oppskriften?

Tag @espegard på Instagram og merk den med hashtagen #mertidute

Liker du denne oppskriften?

Følg oss @https://no.pinterest.com/espegard_norway/ på Pinterest

Skriv et svar